ČESNEKOVÉ RECEPTY

Pečený česnek

Celé paličce česneku seřízněme vršek asi ve 3/4, aby byly zvrchu vidět všechny stroužky.
Potřeme olivovým olejem a dáme péci do trouby (můžeme položit na pečící papír).
Zabalený v alobalu pečeme na 220°C cca 45-60 minut. Na posledních 10 minut z alobalu vyndáme a dopečeme jej.
Pečením se ostrost česneku vytratí a bude mít mírně nasládlou chuť. Bude „téměř tekutý“, zlatohnědý.
Doporučujeme konzumovat s nakrájenou vícezrnnou bagetou, namazanou pravým českým máslem.
zdroj: http://www.recepty.cz/recept/peceny-cesnek-16507

Společnost přátel česneku - Edward Tomas Production, s.r.o.,         Pod Stupni 10, 10100 Praha 10 - Vršovice         tel.: +420 777270609, e-mail: spc.98@centrum.cz         © 2013 all rights reserved  -  design by maatsina